ik wil graag teruggebeld worden

Omgeving van Reutum & Chaletpark Heideveld

Gelegen in het natuurlijke Twente, tussen Weerselo, Tubbergen en Denekamp ligt het dorpje Reutum. Hier ligt ook Chaletpark 't Heideveld, dé plek voor uw nieuwe zomerhuis. Midden in de natuur!

Reutum, een van de kerkdorpen van de gemeente Tubbergen, is een zogenaamd flankesdorp: de boerderijen staan hier in een lang lint langs een kant van de zeer grote es. In de omgeving is van veel natuurschoon te genieten. Een drassig reservaat als de Reutumer Weuste en het beroemde Het Stift in Weerselo ligt op loopafstand van het park. Ook menig oude boerderij valt er te bewonderen in de omgeving, terwijl het dorp ook een windmolen rijk is.

In de directe omgeving van Reutum vindt u dorpen en steden als Denekamp, Weerselo, Tubbergen, Ootmarsum en Almelo. Allen plaatsen die een bezoekje meer dan waard zijn! Winkelen, wandelen, fietsen en recreëren, het is in Twente allemaal goed mogelijk. Het noordoosten van Twente leent zich bij uitstek voor een prachtige wandeling. Het Twentepad toont alle facetten van deze noordoosthoek: Landgoederen en buitenplaatsen als Singraven en Hakenberg, natuurgebieden als Springendal en de steile oevers van de Slingerende Dinkel.

Tekenen van oude culturen zijn de Manderse grafheuvels en de Huneborg. Tekenen van vroegere bedrijvigheid zijn de watermolens van Bels en Frans en het verstilde Almelo-Nordhornkanaal.
En het oude boerenland: de hoge es van Tubbergen, de statige hoeven en erven. Ook fietsen en skeeleren is in deze regio goed mogelijk. De vele VVV's kunnen u verscheidene tochten bieden, die met alle soorten vervoer te volbrengen zijn. Een heerlijk dagje natuur snuiven is hier goed tijdverdrijf!

Bezienswaardigheden

Er is genoeg te zien in de omgeving van het chaletpark. Van de vrije natuur tot leuke oude dorpjes, zoals bijvoorbeeld Het Stift.

Bosrijke omgeving Midden in de natuur Volop wandelen en fietsen in de bossen Het Stift bij Weerselo

Interessante links